Interesse? Vraag een demonstratie of een proefplaatsing aan!

Aanvraagformulier

Immersive

Welkom in de wereld waarin training en simulatie nog realistischer worden door het gebruik van meerdere zintuigen. In samenwerking met Immersive Interactive UK hebben onze technische experts een indrukwekkende simulatieruimte ontwikkeld voor medische simulatie, educatieve voorzieningen en commercieel gebruik.

Geschikt voor:

Dit slimme, interactieve leerinstrument wordt gebruikt om een gekozen omgeving te creëren, met een druk op een knop of een gebaar.

Hoge kwaliteit video en audio worden gecombineerd met interactieve oppervlakken en gebaarcontrole. Individuele scènes worden verder versterkt door geur- en andere effecten toe te voegen, zoals wind-, rook- en gekleurde LED-verlichting.

Vanuit de regiekamer wordt meegeluisterd naar wat in de trainingsruimte wordt gezegd. De instructeur heeft de mogelijkheid om vanuit de regiekamer via speakers informatie te geven. Zo kan de instructeur de kandidaat aanspreken vanuit de pop d.m.v. een Bluetooth verbinding en speaker , maar ook kan een LOTUS®slachtoffer letterlijk informatie worden ingefluisterd via een oorttelefoontje.

Zowel beeld als geluid kunnen worden opgenomen, om achteraf terug te zien.

U heeft, als instructeur, volledige controle over de simulatie met een gebruiksvriendelijke interface. Een simpel sjabloon stelt u in staat om scènes en oefeningen aan te passen. Video-inhoud kan worden aangepast om 3600 video, interactieve panorama’s, 3D-graphics, spellen en oefeningen op te nemen.

Deze nieuwe, maar vooral spannende manier van simuleren voor alle studenten, klanten en collega’s, maakt gebruik van videoprojectie op de muren en de grond, met de mogelijkheid om door een muisklik de omgeving te laten veranderen door de instructeur.

Een voorbeeld van een medisch scenario zou zijn om de omgeving te veranderen waarmee de kandidaat in de situatie wordt gebracht waar een ongeluk heeft plaatsgevonden: op een weg, ergens in een thuisomgeving, of op een bedrijfsterrein. Het is zelfs mogelijk de kandidaat in een (rijdende) ambulance te zetten en daarna een overdracht te laten doen in een SEH-setting.

Diverse omgevingen worden met de druk op een knop opgeroepen. Voor medische doeleinden zijn een opvangruimte op de SEH, een Intensive Care-unit of een verpleegafdeling standaard meegeleverd.

Diverse onderwijskundige studies hebben aangetoond dat de mate van realistisch oefenen medebepalend is voor het rendement van de training of opleiding. Immersive maakt het mogelijk om in een lokaal een interactieve buitenomgeving te creëren!

Immersive is de overtreffende trap in realisme als ALSi, REALITi of GTCi worden gebruikt. Het biedt de mogelijkheid om in diverse omgevingen scenario’s te draaien, waarbij de poppen spreken of LOTUS®slachtoffers worden geïnstrueerd via een oortelefoontje. En alles kan worden opgenomen om een effectieve nabespreking te garanderen.

Indien gewenst wordt een “confrontatiespiegel” aangebracht tussen de projectieruimte en de regiekamer om de kandidaten het gevoel te geven dat ze echt alleen in de ruimte zijn en niet de aanwezigheid van een instructeur ervaren.
Via hotspots op de muren worden door aanraking dia’s, foto’s, presentaties en filmpjes geactiveerd. Hierdoor kan informatie worden opgeroepen als het wenselijk is.

Een volledig actieve Immersive unit is te vinden in onze showroom in Dordrecht in Nederland. U kunt een afspraak maken om in onze showroom te komen kijken, al onze overige producten zijn ook te vinden in onze showroom.

Mail ons op info@sectamedical.nl of bel ons op 0031650234819

Video’s